Onderwijs projecten

Noodhulp afgerond! Nieuwe fase voor Lekol Pero en Stichting Fondwa
Na de aardbeving heeft Stichting Fondwa veel gedaan aan de herbouw van Lekol Pero, het betalen van de leraren, het betalen van alle operationele kosten en nog veel meer. In de zomer van 2013 is de laatste fase van deze wederopbouw afgerond en is de school in een mooi groen verfjasje gestoken. Voor Stichting Fondwa was dat een mooi moment om de noodhulpfase af te gaan ronden. Het was de bedoeling dat de school op eigen benen leerde te staan, ook financieel. Helaas is gebleken dat dit niet haalbaar is. We blijven als Stichting Fondwa de verantwoordelijk nemen voor alle operationele kosten.


Lopende projecten:

Voedselproject
In 2018 is in samenwerking met het Rode Kruis een duurzaam voedselproject opgestart. Het Rode Kruis heeft zich voor een jaar, voor 60%, gecommitteerd aan dit project. Daarna moet Lekol Pero dit project zelfstandig gaan financieren. Stichting Fondwa zal ze hierbij helpen. Voedsel speelt een heel belangrijke rol in het welzijn van de kinderen!
Ook de ouders worden actief betrokken bij dit project. Zij zijn verantwoordelijk voor het telen van een deel van de producten die in de keuken wordt gebruikt voor het bereiden van de dagelijkse maaltijd op school.
De leraren op hun beurt helpen bij de inkoop van de ingrediënten. Klik hier >

ICT / Computerlessen
Nu er eindelijk stroomvoorziening is én computers kunnen de leerlingen kennis maken met 'de buitenwereld'. Dit geldt natuurlijk ook de voor leraren. Kennis van computers is onmisbaar in de huidige samenleving, ook in Haïti.
De computerlessen leveren de leerlingen de broodnodige kennis waardoor ze mee kunnen komen in de maatschappij.

Afgeronde projecten:

Zonnepanelen (2017)
Het heeft lang geduurd maar de zonnepanelen liggen op het dak van Lekol Pero. En ze functioneren!
Door deze energiebron is er eindelijk verlichting in de school (en dus de klaslokalen) én kunnen we eindelijk de computers aansluiten.

Aankoop en installatie van computers (2018)
Stichting Fondwa heeft computers gekocht in Haïti, maar ook uit Nederland zijn computers meegenomen. Het computerlokaal kan eindelijk in gebruik worden genomen.

Aanschaf televisie voor het geven van educatieve lessen (2019)
Door de donatie van het 4e Gymnasium uit Amsterdam is het mogelijk geweest om een televisie aan te schaffen. Nu kunnen de leerlingen (soms ook samen met hun ouders) naar speciale educatieve filmpjes kijken. En komen ze op deze manier in aanraking met een voor hen onbekende wereld.